INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

interiorprisen-2015, Interiørprisfinalister

Gjennomført og helhetlig totalrenovering

Lenestol_1000

Camilla er 4. generasjon eier av Strandmoen i Grimstad,  og hun og mannen, Kjetil Wiik har totalrenovert og bygget om huset etter alle kunstens regler, og med respekt til husets forfedre. Camilla er landskapsarkitekt med stor interesse for byggeskikk og interiør, så hun har gjennom årene planlagt renoveringen av huset flere ganger. Så da skissene ble levert til arkitekt var hovedplanløsningen allerede lagt.

Kjøkken_1000

De har hatt 100% fokus på å bevare husets sjel, samtidig som det nå er tilpasset en moderne familie. Camilla og Kjetil har valgt en rolig fargeskala i sjøgrønt, grått og hvitt, mot brunt tømmer. De lot seg inspirere av klassismens steinfarger, hvor perioden brøt med tidligere fargesetninger. De ønsket at fargen skulle reflektere både grått og grønt, slik gresstråene på stranden og havets blågrønne fargespill. Den sjøgrønne fargen står i kontrast til teglsteinens oransje farge, men harmonerer med sinkens gråfarge.

Åpen løsning_1000
Kjøkkenet fra Strai har fått innramming av de gamle tømmerveggene og gamle gulvbord er brukt til å lage benkeplatene. På den måten er det nye, stilrene kjøkkenet integrert i det gamle, og kjøkkenet og spisestuen henger sammen. 

Huset var sist pusset opp på 1970 og -80 tallet, så det var slitt, muggskadet og trekkfullt.Før

Intensjonen var å beholde mest mulig opprinnelig slik at huset også i fremtiden kan fortsette å fortelle om endringer det har vært utsatt for, samtidig som huset skal fungere for en familie på fem med dagens krav og ønsker. 

Innvendig skulle alt rives helt ned til reisverket. Det spesielle panelet på kjøkkenet hadde Camilla «fredet»og dette fikk naturligvis bestå.
Gyngestol_1000

Det er panel i tak og vegger i de fleste rommene i huset. Det uprofilerte glattpanelet gjør at det vakre listverket kommer til sin rett.

Sol_1000

Fargepaletten og materialene har skapt et helhetlig og rolig hus. Møblene er fra flere stilepoker og mye er arvegods.

Stue_1000

Familien på 5 trengte et solid gulv med høy slitestyrke og gikk for heltre gulv i eik fra Boen (type Yellowstone).

Vaskerom

For å komme inn på gjestebadet, må man gå gjennom vaskerommet. Dette løste de med å sette opp en liten skillevegg med et gammelt vindu i. Løsningen bevarer lyset og samtidig blir vaskerommet litt mer privat.
Både vaskerommet og badet har glattpanel malt i fargen Minty Breeze.

Bad_1000

Eiendommen Strandmoen ligger i vakre Grefstadviga i Grimstad og byggematerialene har familien handlet på Byggeriet Grimstad. Hele byggeprosjektet har vært basert på god samhandling med snekkere som brenner for å restaurere i gammel stil. Camilla og Kjetil er naturligvis stolte over hva de har gjennomført og vi er så glade for at de deler sine erfaringer til å kunne være til inspirasjon for andre. De har sendt oss en omfattende og detaljert prosjektbeskrivelse og vi kommer til å dele flere av deres erfaringer på byggebloggen i løpet av våren.

En totalrenovering skal ikke forringe husets sjel og historie, men fremheve de kvaliteter som vi ønsker å ta med videre i vår historie. 

Vil du stemme på Camilla og Kjetil?
I hele uke 11 kan du stemme på din favoritt til å vinne Interiørprisen 2015.
Avstemmingen starter 14.mars og varer i en uke. Legger du igjen kommentarer til oss her på bloggen eller på Instagram så lover vi å trekke fine, små overraskelsespremier til dere som stemmer.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL AVSTEMMING

Angående avstemningen:

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer.

3 kommentarer

 • Gerd Henningsen Haug ved

  Et fantastisk hjem hvor det virkelig er gjennomført til fingerspissen.
  Men hjemmet inneholder også varme, uhøytidelighet og en kopp te med gode samtaler.
  Vi krysser fingre!

  Svar

 • Anne Kristine Bremnes ved

  Nydelig og respektfullt

  Svar

 • Hildegunn ved

  Det er gøy å se at et hus kan få enda tydeligere sjel etter en totalrenovering. Huset stråler av varme og glede.

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.