INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

interiorprisen-2015, Interiørprisfinalister

Gjenskapte det opprinnelige utrykket

Kjøkken_1000Da Jeanine Nordstad Roer og André Roer gikk igang med oppussingen av huset fra 1865, ville de ta det tilbake til det opprinnelige uttrykket. Våningshuset på gården Østre Roer i Rygge kommune er fra 1865 og huset trengte en totalrestaurering både ut- og innvendig. Her var det eternittplater på taket, husmorvinduer, dårlig isolering, forstenet leire i gulvet, tette rør, «sprøtt» elektrisk anlegg, for å nevne noe.

Det har vært en omfattende jobb, med riving, skraping, snekring og maling. Huset måtte isoleres og den gamle leiren under gulvet i første etasje ble fjernet. Husmovinduene fra 70-tallet ble erstattet med nye vinduer med gammelt utseende, i de opprinnelige vindusåpningene.  Mye av jobben har de gjort selv, mens andre ting er overlatt til dyktige håndverkere.Barnerom_1000Våningshuset er blitt totalrestaurert med det formål å ta vare på huset sjel.  Interiøret er landlig og mange av møblene har samlet de samlet, malt og tatt i bruk for å skape den nostalgiske stilen. GangInnvendig er det i 1. etg ny faspanel på vegger, fliser med historisk design i gangen og på badet. Trappen fra 1. etg og opp i 2. etg er den orginale som de har pusset og malt.

Her er det er morsomme og orginale detaljer i alle rom.

Bildene på veggen er gamle aviser de fant i veggene da de rev.
Snekkerbenk
De fleste dørene innvendig er originaldørene. Noen er malt, og andre er bare pusset og latt være slik de er.
Paret har dessuten skapt en rekke kreative løsninger som setter et personlig preg på interiøret. Her er det gamle norgesglass som lamper på kjøkkenet og en høvelbenk som konsollbord.LampeParet har funnet original og  tidsriktig belisting til vinduene innvendig og husmorvinduene fra 70-tallet er erstattet med Tänums kulturvinduer (to-rams sidehengslet).Stein

Det er litt av et restaureringsarbeid som er blitt gjort i det gamle huset. Familien Roer har klart å ta vare på og synliggjøre mange elementer, som feks tømmerveggen, som den dag i dag minner dem om årene som har gått.Før

De brukte flere år på  å ta avgjørelsen om de maktet å gjennomføre en så omfattende renovering. Ettersom huset er bygget av familien til André den gangen de først ankom gården, så fant de ut at dette var noe de måtte gjøre.Pult

Janine har en blogg der du kan lese mye om historien til gården og prosessen familien har gått igjennom mens de har renovert huset tilbake til fordums stil og prakt.  Du finner bloggen her: www.jeanor.blogspot.no

Vil du stemme på Jeanine Nordstad Roer og André Roer?
I hele uke 11 kan du stemme på din favoritt til å vinne Interiørprisen 2015.
Avstemmingen starter 14.mars og varer i en uke. Legger du igjen kommentarer til oss her på bloggen eller på Instagram så lover vi å trekke fine, små overraskelsespremier til dere som stemmer.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL AVSTEMMING

Angående avstemningen:

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fått 100 stemmer hver som de har fordelt på kandidatene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer.

 

1 kommentar

 • Jeanine Norstad Roer ved

  Det er bare så utrolig gøy at nettopp vårt store restaureringsprosjekt har nådd opp som en av finalistene til årets Interiørpris. Det setter vi stoooor pris på!:)
  Det henvises til bloggen for mer informasjon om restaureringen. Vi har imidlertid en mer aktiv side på Facebook med flere bilder. Siden heter «RESTAURERINGEN AV ØSTRE ROER»: https://www.facebook.com/OstreRoer/
  Velkommen skal dere være:)
  – Jeanine –

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.