INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

Setergrå

Setergrå

Setergrå er inspirert av gamle seterbygninger og gir veggen en deilig og lun følelse.

Rundt om i Norge finner vi mange gamle setre og støyler. Lavmælte, værbitte bygninger som har huset folk og dyr i generasjoner. Små trehus som gjennom vintermånedene står forlatt og hvor naturens medfart gir dem sjel og særpreg. Her har vi funnet inspirasjon til den rette fargetonen til Setergrå. Den gråbrune, værbitte – nærmest sølvaktige patinaen som ubehandlet tre får når sol, regn og vind får gjøre sitt.

Bad_Setergrå

Setergrå vil kle en enkelt vegg eller hele rom i hus og leiligheter i by og bygd og fritidshus ved fjord og fjell. Setergrå passer rett og slett overalt.

Seng_Setergrå

Klikk i bildegalleriet eller søk opp #setergrå på Instagram for flere bilder!

 

 • grå9
 • grå15
 • grå11
 • grå6
 • grå7
 • grå1
 • grå2
 • grå13
 • grå12
 • grå14
 • grå16
 • grå17
Php Slide Show by WOWSlider.com v3.8

18 kommentarer

 • Bente Claussen ved

  Hei,
  Ser nydelig ut:) Jeg er ute etter en grå/beige (varm) farge som jeg kan male et nytt furugulv som skal legges med. Er dette en farge som kan brukes til det? (Jeg er veldig glad i Moelven Massiv eik rustic børstet Artic, men har ikke råd til eik…) Kan dere gi meg merke og nr på fargen?

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Hei Bente! Jeg skal sjekke med min kollega og kommer snart tilbake til deg:) /Hege

   Svar

 • Bergene Holm ved

  Vår beis Setergrå er beregnet for vegg, og vil oppleves annerledes på overflater som ikke er strukturbørstet (slik som våre paneler i Tre bukken Bruse serien er). Beisen kan kjøpes gjennom de fleste byggevareforhandlere i 30 og 500 ml flasker. Du kan jo teste på et løst bord kanskje? For å sikre holdbarhet på et gulv vil vi anbefale at du evt. etterbehandler med voks eller lakk. Et annet råd kan være å spørre din lokale forhandler om farge til gulv. Hos oss ligger ekspertisen i vegg, tak og listverk da vi ikke har gulv i vårt sortiment. Men veldig hyggelig at du liker fargen så godt:) / Hege

  Svar

 • Kombiner materialer og avslutt med stil | Interiørbloggen ved

  […] kontrast til den varme fargeskalaen også. Da vil disse hente opp mer av varmen som ligger bak den Setergrå beisen og sølvskimmeret. Våre strukturbørstede effektpaneler fremheves best ved at belysningen […]

  Svar

 • Bergene Holm blogg » Semifinalister til Interiørprisen 2014 ved

  […] 1) Elisabeth og Olav Halvorsen Gjennomført bruk av panel (Setergrå fra Tre bukkene Bruse) og tøft listverk på hyttetun på Rjukan.……………….. 2) Siri og […]

  Svar

 • Maria ved

  Hei!

  Likte veldig godt fargen setergrå :) vet dere om den kan brukes på tømmer? Vi skal beise en ny tømmerhytte og vil finne den perfekte fargen.. Det er ikke lett 😉

  Mvh Maria

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Hei Maria,

   Oppdaget at vårt kommentarfelt ikke har fungert på lenge og du har helt sikkert beiset ferdig – men tenkte at det var uansett på sin plass med et svar. Alle våre beiser er flotte å bruke på nytt treverk. På eldre panel vil det naturlig nok får et annet utrykk.
   Vi håper du har funnet den rette fargen for dere og ønsker deg en flott sommer på hytta:)

   Svar

 • Ragnhild Vikane ved

  Hei!
  Vi holder på og bygger hytte, og er veldig fascinert av fargen setergrå. Liker godt fargekombinasjonen setergrå sammen med fargen pådører og listverk (blå-grå). Har dere navn og nummer på fargen på dørene :)

  Vennlig hilsen
  Ragnhild

  Svar

 • Anne-Marthe ved

  Hei lurer på hva er kodenummer på den blåfargen som går igjen på dørene?

  Svar

 • Ann-Cecilie Undrum ved

  Hei!
  Vi skal totalrenovere kjelleren vår og har forelsket oss helt i «Tre bukkene bruse – Setergrå». Det er 2 meter under taket, og noen steder i underkant av det også.
  Vi snakket med en hyggelig og veldig hjelpsom dame hos dere på telefonen i går som foreslo skygge skrå 5″ i taket – hvitlasert for å få det litt lysere enn hvis vi bruker Setergrå i taket også. Hun foreslo videre 5″ på veggpanelen også.

  Spørsmålet er da: 1) Hvilke listestil bør vi bruke og hvilken farge? (dør, vindu, fot og tak).
  2) Har dere forslag til et tre- / parkettgulv som passer til?
  Rommene det er snakk om er kjellerstue og tilliggende soverom (med gulvvarme begge steder)

  Takker så mye for hjelp :-)

  Vennlig hilsen
  Ann-Cecilie

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Hei Anne-Cecilie!
   Det virker som om du har fått fine forslag.
   Listverket vil ha mye å si for uttrykket så uten at vi vet helt hvilken «stil» dere har så er det litt vanskelig å gi råd.
   Vi har en egen beiset listverkserie i serien Barokk – den vil gi et lunt og helhetlig utrykk. Hvis dere har hvite lister i resten av huset ville nok jeg valgt det her også. Serien ENKEL gir et stramt og moderne utrykk, mens mer profilerte lister tar mer fokus og skaper en mer «herskapelig» stil.
   Velger dere eikeparkett (som passer veldig fint til Setergrå) – gjerne litt hvitpigmentert, da er det fint at dere velger fotlist i eik eller hvitpigmentert eik. Begge deler har vi på lager i noen profiler.
   Du kan sende en mail til hvm@bergeneholm.no og jeg kan ta det videre med vår produktsjef hvis du trenger flere tips:) Lykke til! /Hege

   Svar

 • Ann-Cecilie Undrum ved

  …fint om mest mulig er ferdigbehandlet fra dere forresten!

  Svar

 • olav gustad ved

  hei, hva heter den blå fargen du benytter på dørene sammen med setergrå?

  Svar

 • Beate henriksen ved

  Hei. Jeg skal male hyttepanelet og ska beise taket med tyrill panelhvitt. Trenger råd hva som kan være fint å ha på veggene?

  Svar

  • Bergene Holm ved

   Til lys panel kan du egentlig velge veldig fritt og det er kun stil, smak og utrykk som bestemmer. Skal du skifte panel anbefaler vi ferdig behandlet, da du vil slippe krympestriper og få et jevnere resultat. På hytter synes vi at den lune, transparente beislooken er finest, i tillegg til at egenskapene i treet er best med diffusjonsåpen overflate. Du kan beiset panel i nesten alle fargetoner. Du kan se våre farger her: https://www.bergeneholm.no/inspirasjon/vaare-farger/vaare-beisfarger /Hege

   Svar

 • Brita ved

  Hei! Vi tenker å beise deler av stueveggene på hytta med setergrå. En vegg på stua består av gammel panel, denne tenker vi å male. Har dere noen tips til farger vi kan velge som passer til setergrå?
  På forhånd takk! Mvh Brita

  Svar

  • Bergene Holm ved

   En av de store fordelene med Setergrå er at den passer til det meste ( dvs. både kalde og varme farger). Både lyse grå og beigetoner og mørke nyanser av de samme fargene blir et fint ton-i-ton uttrykk. Du kan gå for en kontrast i sterk farge du liker. Da ville jeg kanskje unngått gul og grønn, men oransje, rosa og rødt ar faktisk veldig tøft til Setergrå:)

   Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.