INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

interiorprisen 2016

Finalist nr. 2: Utradisjonelt og modig interiørvalg

I et hjørne av hagen, der ungene tidligere brukte til å spille fotball og håndball har familien Rød bygd en utestue som både ungdommen i hjemmet og de voksne kan bruke til å samle venner og familie.

Målet var at den ekstra stua kunne brukes både sommer, høst og vinter. Utestue-hele_1000Det kan være ugjestfritt klima på vestlandet og derfor valgte de å bygge en utestue med dører, slik at den kunne lukkes helt igjen. I tillegg hadde de en gammel vedovn som de fikk montert, og stuen kan derfor fint brukes på kalde vinterkvelder. Sommerferien i fjor ble satt av til bygging, og fra første spadetak ble  satt i jorda, til stuen var ferdig, var det gått 3 uker.

De spadde seg først ned til fast grunn, bygget mur av forskalingsblokker og fundament på dette igjen. Terassebord ble valgt til gulv og arbeidet med vegger kunne begynne. 3 gamle vinduer fra et gammelt hus i nærheten ble benyttet, takstoler ble bygget og rupanel ble spikret opp som underlag til takshingelen. Familien Rød fikk god hjelp og rådgivning fra deres byggevarehandel XL-Bygg Osterøy.

Utestue-montering_1000Innvendig monterte de spilepanel. Bak spilene stiftet de svart barkduk som juryen synes skaper en god kontrast til det lyse treverket. Ettersom det var mange utestue-prosjekter som søkte Uteromsprisen, mente fagjuryen at dette prosjektet hadde like stor inspirasjonsfaktor i kategorien for interiør med sitt utradisjonelle materialvalg for vegger i en utestue.Utestue-sitte_1000I løpet av sommeren rakk den arbeidsomme familien også å male både innvendige gulv og utvendige vegger.Utestue-ovn_330De limte fliser på en masterboard-plate som vedovnen ble satt på, og mellom vedovn og vegg monterte de en brannmursplate.

Kombinerte gammelt og nytt

Interiør i spilepanel blir gjerne sett på som typisk moderne design innvendig i nye hus og på hoteller, og det er første gang fagjuryen har vurdert dette i et såpass lite rom som en utestue. Ofte velges heltrespiler av hensyn til akustikk og inneklima, men familien Rød ville rett og slett ha noe annerledes. Den åpne takkonstruksjonen kombinert med spilene gjør rommet luftig og mer moderne enn eksteriøret avslører.

Familien bor på et lite småbruk og hadde mange gamle gjenstander stående på låven. Flere av disse gjenstandene flyttet inn i utestuen slik at de nå har en fin kombinasjon av nytt og gammelt i innredningen.Utestue-tak_1000

Stuen har allerede blitt tatt i godt bruk. Alt i fra ettermiddagskaffe med naboene, til andre festligheter.

I uke 11 kan du stemme frem din favoritt til å vinne 50.000 kroner og Interiørprisen.

Vil du stemme på denne finalisten?
I hele uke 11 kan du stemme på din favoritt til å vinne Interiørprisen 2016.
Avstemmingen starter 13.mars og varer i en uke. Legger du igjen kommentarer til oss på Instagram så lover vi å trekke fine, små overraskelsespremier til dere som stemmer.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL AVSTEMMING 

Angående avstemningen:

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fordelt sine stemmer på finalistene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer og vektes 50/50.

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.