INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

interiorprisen 2016

Finalist nr 3: Nostalgisk og elegant interiør i hvitt

Huset til familien Andøl er opprinnelig et forsamlingslokale fra 1905. Gjennom årenes løp, under forskjellige eiere har huset blitt bygd om. Det er blitt laget nye vegger for ny rominndeling, taket var blitt senket og det var satt i inn «husmorvinduer» en gang på 60 og 70-tallet. Alle rom dessuten dårlig isolert. Isopor og avispapir i veggene, og verst av alt; rotter. Det var en verandadør i stuen da de tok over huset, men det var ingen veranda utenfor. Det snødde inn i inngangspartiet på vinteren, og snøen fra taket raste rett ned på inngangstrappen. Takrennene var lekk og regn og smeltevann rant inn på loftet.

Nå er den tiden forbi og huset (som også er finalist til Eksteriørprisen) fremstår stilfullt og gjennomført.

Inngang_1000
Kjøkkenet som var en lang, smal tarm med knøttliten spisekrok er i dag et lyst og luftig og kombinerer to typer heltre panel med vakkert listverk. Se bare på de brede fotlistene og løsningen der taklistene møter karmlistene. Veggpanelet er i profilen Perlestaff og taket er kledd med Faspanel.Kjokken_1000

Gang_1000Familien har løftet taket tilbake og lagt nytt gulv. Med ny takhøyde har alle rom nå nye høye vinduer i deres egen design (produsert etter mål). De fleste vegger er revet og bygd opp igjen. Listverk_1000Detaljer_1000De har fått på plass nye bærebjelker og ny forskriftsmessig isolering og de satt inn innsatspeis med stålrørspipe og kakkelovn. Løsningene og presisjonen rundt alle avslutninger som kan sees godt på peisen imponerte juryen i dette prosjektet.Peis_1000I tillegg har de også montert varmepumpe. Vi skjønner godt at denne familien hadde noe kalde og trekkfulle år før de kom i mål med det enorme arbeidet.

Gjennomgående lys og luft med glassveranda

Vinduer_1000 Familien Andøl ville ha gjennomgående lys i hele huset og har bygget en nydelig glassveranda med utsikt til hagen og Oslofjorden.

Trapp_1000Tiril opplevde kontakten med byggevarehandel Montér Slemmestad og Thaugland byggvare som profesjonelle og hjelpsomme.

I uke 11 kan du stemme frem din favoritt til å vinne 50.000 kroner og Interiørprisen.

Vil du stemme på denne finalisten?
I hele uke 11 kan du stemme på din favoritt til å vinne Interiørprisen 2016.
Avstemmingen starter 13.mars og varer i en uke. Legger du igjen kommentarer til oss på Instagram så lover vi å trekke fine, små overraskelsespremier til dere som stemmer.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL AVSTEMMING 

Angående avstemningen:

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fordelt sine stemmer på finalistene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer og vektes 50/50.

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.