INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

interiorprisen 2016

Finalist nr. 4: Flott og gjennomført totalrenovering

Det har vært et stort prosjekt å helrenovere huset til Jon Ola Rysstad og Bjørg Åkre, men
med enorm egeninnsats har de lykkes svært godt selv om det ennå gjenstår mye arbeid i årene fremover. Både låve og gamle stølsbygninger må vedlikeholdes og restaureres på gårdsbruket familien kjøpte i desember 2015.

Utgangspunktet:For2_1000Huset fra 1959 var ikke gjort noe med siden den gang. Da Jon Ola Rysstad og Bjørg Åkre tok valget om å renovere istedenfor å bygge nytt ville de prøve å skape en stil som kunne passe huset fra 1959.
Det er ikke lett å se at dette er samme stua!

Stue_1000Med stramme økonomiske rammer har paret vært bevisste på gjenbruk, samt brukt restmaterialer for å skape noen kule detaljer i noen av rommene .

Det var smalstavet furugolv i hele huset og ellers en byggestil og materialer som var vanlige på 50-talletn. De slipte, beiset og lakket gulvene i stue, kjøkken og gang i hovedetasjen. I loftsetasjen ble gulvene pusset og malt.

Som ny himling (innvendig tak) valgte de faspanel i hvitmalt natur. På Byggi Valle opplevde paret god service og profesjonell hjelp til valg av produktene de var ute etter.Tak_1000

Det var en lettvegg mellom kjøkken og stue som de rev for få inn lyset fra de store fasadevinduene som de har satt inn i stua.
Listverk_1000Paret har valgt effektpanelet Dusty Silver i stuen. I tillegg til at panelet er strukturbørstet er det lagt et lag med sølvskimmer slik at veggene glitrer når lyset treffer.Spisestue_1000Det liggende panelet er Sjøbodpanel. Kjøkkenet er fra Strai Kjøkken og er i retroblå farge. Fagjuryen synes at kombinasjonen av stående og liggende montering av heltrepanel i harmonerende fargetoner i ulik overflatebehandling, skaper dynamikk og et levende interiør.Kjokken_1000Tenk at kjøkkenet over før så slik ut!For_1000

Lofteasjen består av et soverom og et kombinert sove- og oppholdsrom.Brunt_1000Det ene malte de og brukte overskuddet av Dusty Silver panelet på en av veggene som ga et fint løft. I det andre rommet har de beiset glattpanel i fargen Stølsbrun. De gamle dynamittkassene kom frem da de rev noen lettvegger der sengen nå er plassert og de var for fine til å kastes.

Kreativt med dynamittkasser i senga!

Det er Bjørg som har stått for valg av fargene som går igjen i hele huset. Fargerpaletten fremstår rolig og harmonisk, samtidig som paret har spennende effekter som panel med sølvskimmer og dynamittkasser i senga.

I uke 11 kan du stemme frem din favoritt til å vinne 50.000 kroner og Interiørprisen.

Vil du stemme på denne finalisten?
I hele uke 11 kan du stemme på din favoritt til å vinne Interiørprisen 2016.
Avstemmingen starter 13.mars og varer i en uke. Legger du igjen kommentarer til oss på Instagram så lover vi å trekke fine, små overraskelsespremier til dere som stemmer.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL AVSTEMMING 

Angående avstemningen:

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fordelt sine stemmer på finalistene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer og vektes 50/50.

3 kommentarer

 • Gudrun T. Rysstad ved

  Bjørg og Jon Ola fortjener og vinne. :-)

  Svar

 • Bjørg Brokka Rike ved

  God og tiltalande planløysing,-harmoni i og bruk av gamal og ny material- og i valg av farga.Bjørg Åkre og Jon Ola Rysstad er positive flinke og glade medmenneske. Vonar at dei vinn INTERIØRPRISEN 2017

  Svar

 • Jorunn tveit ved

  Tenk at nokon i Valle har fått det så flott.Det er verkeleg godt gjort.Gratulerer Bjørg og Jon Ola.Håper verkeleg at de vinn prisen

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.