INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

interiorprisen 2016

Finalist nr. 6: Interiør med hotellfølelse og takhøyde

Huset Mona Tobiassen Ersdal og Jostein Ersdal renoverer er et gammelt hus i den vernede sonen Hollenderbyen i Flekkefjord. Paret startet renoveringen i desember 2015 og det er litt av en transformasjon de har fått til!Titt inn_1000De har ribbet hele interiøret til «beinet» før de bygget det opp igjen på nytt.
Da de overtok huset var det to utdaterte rom i fargene gult og grønt. Mona begynte å leke med ideèn om å heve taket.

Her ser dere utgangspunktet:For_1000 For2_1000Tenk å ha full høyde og skråtak…tenkte Mona. Mannen hennes, Jostein tenkte mest; » Sukk, masse jobb » :) Men, kona trumfet igjennom ideen og «Prosjekt Tak» startet.Rive_1000Bygging_1000

Himlingen er rommets største flate og et flott tak løfter et rom til nye høyder

Det var en krevende jobb og mye arbeid. Da de skulle velge kvalitet og overflatebehandling på himlingspanelet oppdaget de at det ikke fantes lange nok bord i fargen klassisk hvit å få tak i.

Mona er ikke glad i skjøter i taket, så der hadde de et problem. Heldigvis er hun heller ikke typen som gir seg lett, og hun ringte Bergene Holm og hørte om det lot seg skaffe panelbord i fargen klassisk hvit i lengder over 4 meter. Beskjeden var at dette kunne spesialbestilles. Montering_1000Det gjorde taket dyrere enn planlagt, men de valgte å investere løsningen som vi ville bli fornøyd med i lang, lang tid. Panelet ble bestilt, og i sommerferien ble taket kledd i nydelig Faspanel i fargen Klassisk Hvit.
Jostein er snekker og har løst oppgaven med perfeksjonisme. Feste_1000

Panelet sammen med de gamle bjelkene som er pusset og bevart, funger svært godt sammen. Tak_1000Rundt bjelkene er panelet tilpasset svært nøye og de har montert panelet med skjult spikring. Resultatet etter er blitt gjennomført og stilig. Fra avgjørelsen om å heve taket til resultatet i dag er det ingen tvil om at å følge magefølelsen + pågangsmot lønner seg.Listverk_1000Mona er (noen hundre steg) over middels interessert i interiør og har en inspirerende blogg der hun deler mye fra renoveringen.Stue_1000_2Paret har god erfaring med og rosende ord til XL-bygg Flekkefjord. Monas erfaring er at er de gjør sitt beste for at kunden skal bli fornøyd.

-De yter god service, ordner og bestiller etter beste evne.  De er alltid i godt humør og er utrolig hjelpsomme og slike ting verdsettes høyt når en kommer som kunde!Soverom_1000I flere av rommene i det flotte huset i Flekkefjord er det benyttet tre på en inspirerende måte i interiøret. På soverommet har de laget en flott sengegavl i liggende panel og listverket i serien Barokk Moderne passer fint i det stilige hjemmet til Mona og Jostein.

Mona og Jostein er aller mest fornøyd med at de valgte om å heve taket, og tenke langsiktig og kle det med kvistfri panel. Vel verdt investeringen!
De er også glad de bevarte noen av de gamle laftede veggene i stuedelen slik at det som er nytt og trendy kombineres med gammel historie. Paret har kombinert gammelt listverk med nytt fra Bergene Holm Interiør.

Sjekk gjerne instakontoen @behindabluedoor.

På Monas Instagramkonto er flere av bildene fra huset de bodde i tidligere og også pusset grundig opp.

I uke 11 kan du stemme frem din favoritt til å vinne 50.000 kroner og Interiørprisen.

Vil du stemme på denne finalisten?
I hele uke 11 kan du stemme på din favoritt til å vinne Interiørprisen 2016.
Avstemmingen starter 13.mars og varer i en uke. Legger du igjen kommentarer til oss på Instagram så lover vi å trekke fine, små overraskelsespremier til dere som stemmer.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL AVSTEMMING 

Angående avstemningen:

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fordelt sine stemmer på finalistene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer og vektes 50/50.

5 kommentarer

 • Inger Elisabeth Sirevåg Selasky ved

  Genialt, kreativt og stilrent. Gode fargesammensetninger generelt, interessante og kontrasterende, spennende teksturer, God romfølelse og utnyttelse av eksisterende materialutvalg tilfører rommene en følelse av varme og trivsel.

  Tror alle vil føle seg vel i dette hjemmet. Uansett alder!!

  Svar

 • Ninni E. Nordbø ved

  Stemmer på kandidat nr 6

  Svar

 • Sissel Marie Waage ved

  Kjempe flott hjem Mona og Jostein

  Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.