INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

interiorprisen 2016

Finalist nr. 7: Lunt hjem med strukturbørstet panel

Høsten 2007 kjøpte familien Borud et gammelt funkishus i Aurskog. Huset er bygget i 1946, og hadde behov for en rekke oppgraderinger.

I perioden 2007 og frem til 2013 har familien totalrenovert huset med ny ytterkledning, isolering, nye vinduer, nytt el-anlegg og utbedring av kjeller og andre etasje. Familien har i de samme årene gått fra å være to til å bli fire og består av Guro på 5 år og Sindre på 7 år i tillegg til Oda og Stian.klatre_1000 pusse_1000
I perioden 2014 -2016 har Oda og Stian renovert rom for rom i første etasje, inkludert trapperommet som gjorde de til interiørprisfinalist.

De har valgt å åpne opp i hele huset, og har i den sammenheng valgt å beholde en del av reisverket synlig. peis_1000Reisverket har de kun pusset og beholdt ubehandlet.
En del av listverk og terskler er ask, noe er sprøytemalt og noe foliert.

Gulvene i huset er furu og paret har pusset ned alle gulv i 1.etg og behandlet de med hvitpigmentert lut og trestjerners matt gulvlakk. stue_1000

Familien har paneler fra TRE bukkene Bruse kolleksjonen fra Bergene Holm i mange av rommene. I tvstuen har de valgt Bekkeblå. Den stålblå fargen står fint til klebersteinovnen og det lyse gulvet.

Kjokken_1000I spisestue og på kjøkkenet har de kolleksjonspanelet Trollhvit, som står i fin kontrast til det hvite kjøkkenet fra Sigdal samt den tilpassede kjøkkenbenken i ask behandlet med hvitpigmentert Osmo olje. bjelker_1000

De har bevisst valgt å ikke ha overskap på kjøkkenet slik at mest mulig treverk kommer frem og det også skaper større romfølelse. Alle panelene de har valgt harmonerer godt sammen og passer fint sammen med de synlige bjelkene.

Treverk skaper varme og liv i veggene

gang_1000
I trappeoppgangen har de montert glattpanelet Bukkebrun, og kombinert det med at to flater av det opprinnelige panelet. Den malte de i fargen Tidløs (matt). De åpnet opp rundt trappen for å få en åpnere løsning også her. Her var det tidligere et trangt, lite kott, som skal bli en åpen kontorplass med et spesialtilpasset skrivebord. Trappen har de malt i fargen Timian (trestjerners maling).

Paret har gjort alt selv, og er veldig fornøyd med resultatet. Huset fremstår originalt og med en gjennomgående god atmosfære. Treverket er en viktig del av dette da det skaper varme og liv. Med mange vinduer som slipper inn lys til ulike tider av døgnet er de spesielt fornøyde med fargeforandringene som lyset gir i treverket på veggene med panel fra TRE bukkene Bruse kolleksjonen.

Uttrykket fremstår som lunt og varmt om vinteren, og lyst og delikat om sommeren.

I uke 11 kan du stemme frem din favoritt til å vinne 50.000 kroner og Interiørprisen.

Vil du stemme på denne finalisten?
I hele uke 11 kan du stemme på din favoritt til å vinne Interiørprisen 2016.
Avstemmingen starter 13.mars og varer i en uke. Legger du igjen kommentarer til oss på Instagram så lover vi å trekke fine, små overraskelsespremier til dere som stemmer.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL AVSTEMMING 

Angående avstemningen:

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fordelt sine stemmer på finalistene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer og vektes 50/50.

1 kommentar

  • Jeanette Nielsen ved

    Familien Borud fortjener virkelig denne seieren..?
    Utrolig flotte mennesker som har stått på og skapt et vakkert, lunt og behagelig nydelig hjem?

    Svar

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.