INTERIØRBLOGGEN
MED FOKUS PÅ
VAKRE TREPANELER OG LEKRE LISTER

interiorprisen 2016

Finalist nr. 8: Kreativ trebruk i en kjellerstue av de sjeldne

Mange par som bygger hus oppdager at man har ulike ideer om hvilken stil man ønsker, og hva man skal bruke de ulike rommene til. Den utfordringen hadde ikke familien Løkken. Faktisk var paret inne på dette temaet på deres aller første date, hvor de begge var enig i at i et fremtidig hus, der skulle de ha en rustikk bar i kjelleren.

Hele huset er bygget i nostalgisk stil, hvor de har vært opptatt av å bruke så mye ekte materialer som mulig. Med andre ord, ting skal ikke utgi seg for å være noe annet enn det det faktisk er.En gjennomgående bruk av heltre er typiske eksempler på dette. De ønsket at kjellerstua skulle skille seg litt ut fra de lyse flatene som ellers er brukt i resten av huset. Bar_finalist8Familien Løkken valgte å bygge kjellerbaren i en rustikk låvestil. De la bruddskifer på gulvet, mens vegger og himling ble kledd med hjemmelaget låvepanel.gulv-start_1000 gulv-ferdig_1000

De var tidlig i prosessen inne på tanken på å bruke gammelt låvepanel på veggene, men dette var vanskelig å få tak i til en overkommelig pris, i den kvaliteten og i de mengdene de trengte.

De valgte derfor å lage værbitt låvepanel sev. strukturbrste1000lavepanel-til-trk_1000En møysommelig prosess, som kort fortalt gikk ut på å strukturbørste vanlige rektangulære kledningsbord, “mishandling” med spiker, kjetting osv, før de ble beiset med interiørbeis i forskjellige nyanser. For et mest mulig realistisk utseende var det viktig å unngå at bordene ble identiske.

Benkeplatene i barområdet er laget av vanlige 48×198-materialer som er limt sammen til ønsket bredde.
barbygging_1000

benkeplate_1000 bar-benkeplate_1000 benkeplate-beiset_1000Fondveggen bak barområdet ble kledd med gamle bølgeblikkplater som nabogården hadde liggende. Vinhyllene under disken er brukte europaller som de har splittet på langs.bardisk-fliser_1000Selve bardisken er dekket med betongfliser, en liten rest fra gulvet i hallen i første etasje.ferdig-4_1000Midt i rommet satt de inn en liten peisovn i støpejern og brannmuren bak er kledd med rustikk, håndbanket teglstein.

I motsatt side av kjellerstua bygget de en langvegg med hyller. Foran disse lagde de skyvedører, også disse av vanlig rektangulær kledning (som er behandlet på samme måte som veggene ellers).

Tor Løkken og kona har trålet gamle låver, loppemarked og brukthandler etter gamle fjøslamper, møbler og annet interiør som fullfører den rustikke stilen. Detaljer som tappekraner har de laget selv.handtak-til-kran_1000Familien bygde nytt hus for ca to år siden, og hele kjelleren har i hovedsak vært brukt som lagringsplass siden de flyttet inn. Planene har derimot vært klare hele tiden.

Rominndelingen på plantegningene ble gjort med tanke på at de skulle ha en “åpen” kjellerstue som knyttet sammen vaskerom, teknisk rom, to soverom og et fremtidig rom til hjemmekino. All jobb i kjellerstua har de imponerende nok gjort selv, og byggematerialene handlet de på Carlsen Fritzøe Sandefjord der de opplevde godt utvalg, bra service og hyggelige ansatte.ferdig-1 _1000
På forhånd bekymret de seg over at rommet skled over i «harry»-sjangeren, men er i dag veldig fornøyd med helheten de har fått til.

Juryen syntes de i høyeste grad har klart å unngå dette og vært tro til konseptet fra start til slutt.

De imponerende detaljene og kreative bruken av tre bør være til inspirasjon for mange som går med en bardrøm i magen.

I uke 11 kan du stemme frem din favoritt til å vinne 50.000 kroner og Interiørprisen.

Vil du stemme på denne finalisten?
I hele uke 11 kan du stemme på din favoritt til å vinne Interiørprisen 2016.
Avstemmingen starter 13.mars og varer i en uke. Legger du igjen kommentarer til oss på Instagram så lover vi å trekke fine, små overraskelsespremier til dere som stemmer.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL AVSTEMMING 

Angående avstemningen:

Det er kun lov å gi en stemme pr IP-adresse. Vi går igjennom lister over alle stemmer og om noen har klart å stemme flere ganger blir disse fjernet før endelig opptelling.
Fagjuryen har fordelt sine stemmer på finalistene, disse stemmene legges sammen med folkets stemmer og vektes 50/50.

Legg inn kommentar

Felter merket med * er påkrevet.